Един от основните въпроси е дали газовата уредба  е опасна. Отговорът - не по-опасна от всяка бензинова кола.

Разгледайте видеото отдолу - част от популярното британско автомобилно телевизионно предаване Fifth Gear. В него се изтъкват някои от плюсовете на колите с LPG, като: двукратно по-ниската цена, по-малко вредни емисии и най-вече сигурността.

Всички знаят, че оборудваната с газова уредба или газов инжекцион кола, намалява разходите за гориво с поне 40%.

Известно е също, че при изгарянето на пропан-бутан се отделят в пъти по-малко вредни емисии.

Това което може да ви изненада обаче е, че газта е по-малко опасна от бензина. Да, точно така - вижте експеримента от видеото. Обърнете внимание, че експериментът е направен с кола с по-старо поколение газова уредба - без евросонда. Тоест няма скоростен клапан за запушване на бутилката при изтичане, както всички съвременни газови уредби, които предлагаме.   Високата скорост на изтичане на газ предизвиква задействането му и така спира напълно изтичането на газ от бутилката.

От опита се вижда, че взрива причинен от искра, при изтичане на газ не причинява експлозия на бутилката заради подсилената й стена и също поради причината, че газта е в течено състояние в бутилката под налягане и не е експлозивна. Разбира се със сигурност ще останете без вежди. Докато при изтичане на бензин - експлозията може да причини много по-сериозни щети.

 

 

sex video